Veel gestelde vragen (FAQ)

Nee dat hoeft niet. Wij werken graag samen met jou aan een plan. Jij kent je doelgroep en dienstverlening het beste. Wij kennen de kracht van het communicatiemedium het beste en weten hoe je je doelgroep bereiken kunt. Wij maken na een telefonische intake meestal een conceptplan voor de film en bespreken die. Na goedkeuring kunnen we aan de slag.
Wij beantwoorden deze vraag meestal met een wedervraag: Wil je een Mercedes of een Kia ofterwijl wat wil je dat je bedrijfsfilm oplevert?
Als er helder is wat je wilt bereiken met een video, bepalen we in overleg wat er moet gebeuren om dat ook daadwerkelijk te bereiken. Wij kunnen daardoor een behoorlijk goede schatting maken over wat de video op kan leveren. Zo weet je van te voren of de aanpak die we kiezen rendabel is of niet. Deze aanpak maakt het verschil tussen een succesvolle video of een video die alleen een kostenpost is.
Een video heeft een hoge attentiewaarde. De meeste mensen kijken liever een video dan dat ze tekst lezen. Ook is het perfect mogelijk om met een video hoog in de zoekresultaten te komen. Gevolg: beter gevonden worden. Video SEO, zoekmachine optimalisatie, wordt (nog steeds te) weinig ingezet. Via sociale media als Twitter, Facebook en YouTube ligt een grote doelgroep binnen handbereik. Ook hier is video populair. Maar denk ook aan de huidige Smart TV’s. Het verschil tussen televisie- en online video kijken wordt steeds kleiner. Vaak hebben mensen als ze via de TV kijken meer tijd en rust om iets langere video te kijken. Een Smart TV met YouTube en je potentieële klanten kijken opeens video’s die de lengte van een documentaire hebben. Er zijn slimme campagnes met video op te zetten via al deze kanalen. Op verzoek maken wij hier een plan voor of maken we een video extra goed vindbaar in de zoekmachines.
Wij houden van snel schakelen. De productietijd is van veel factoren afhankelijk. De factoren waar het o.a. van af kan hangen kan zijn dat je te weinig tijd kan besteden door je eigen Core Business, dat de 1e en 2e correctierondes op zich laten wachten of dat de tekst voor je Voice-over eerst nog door een copywriter moet worden geschreven, maar gemiddeld is de doorlooptijd 1 a 2 weken voor een videoproductie.
De lengte van een video hangt sterk samen met het communicatiedoel, de doelgroep, het contactmoment en hoe de film ingezet gaat worden. De informatie die overgebracht moet worden heeft ook invloed op de lengte. Over het algemeen zijn video’s voor internet vaak korter dan een film voor op een DVD. Een sterk inhoudelijke reportage is meestal zoën 5 minuten. In die paar minuten kan veel verteld worden. Commercials zijn veel korter, meestal 20 of 30 seconden en voor een korte bedrijfsfilm hanteren we meestal een tijd van 2 minuten.
Ja wij kunnen met o.a. een YouTube video goed uit de voeten, maar er kan zowel met offline als online video’s gewerkt worden. Het grote voordeel van online YouTube video’s, zijn dat deze gekoppeld worden aan de interactieve versie. De originele video (bijv. op YouTube) blijft onveranderd en wordt automatisch gekoppeld naar de interactieve video op uw website. Het grote voordeel hierbij is dat wanneer een goede Video SEO wordt toegepast het aantal views op zowel YouTube als op uw website worden verdubbeld.
Er zijn meerdere vormen mogelijk. Zo kun je bijna elk element clickable laten maken, je video’s verrijken met interactieve en informatieve functies of banners, teksten en foto’s laten linken, maar ook is een Online Shop al ëén van de mogelijkheden die kan worden geìntegreerd. Ook kan er een hoofdstukindeling of poll worden toegevoegd. Door bijv. een hoofdstukindeling te gebruiken worden de kijkers hierdoor in staat gesteld zelf te bepalen welke content interessant voor hun is en waardoor de aandacht van de kijker langer wordt vastgehouden.
Aan alle video's kunnen interactieve elementen worden toegevoegd. Dit kunnen video’s zijn afkomstig van de players van YouTube, Vimeo, Dailymotion, Brightcove, Ooyala, Kaltura, Wistia, Vidcaster, JWPlayer, en de HTML5 Video players. Wel adviseren wij bedrijven om tijdens de ontwikkelfase van nieuwe video’s al goed na te denken over de in te zetten interactieve mogelijkheden, zodat in de montage hier alvast rekening mee kan worden gehouden.
Nee, helaas is dat niet mogelijk. Interactieve video’s zijn namelijk voorzien van een extra HTML5 schil en YouTube ondersteund geen HTML. Interactieve video’s zijn dan ook speciaal bedoeld voor het plaatsen op zowel je website alsmede op je social media kanalen.