Interactieve Video

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van video als effectief middel om klanten te vertellen wie je bent, voor praktische zaken, of gewoon voor amusement. Bedrijven proberen steeds vaker een verhaal te vertellen met video, omdat dit erg effectief is. Het hoofddoel is vaak het verstrekken van informatie of de klant overtuigen, maar toch roepen deze video’s vaak geen actie op bij de kijker. De klant bekijkt de video van begin tot eind en gaat vervolgens weer naar een andere site. Dit komt omdat een video in feite Passief is en een vervolgstap ontbreekt.

Deze ontbrekende stap is een Interactieve video. Hiermee kan jij voortaan het gedrag van je klanten beter beïnvloeden. Verbetert het de ROI (Return On Investment) van je video’s door te werken met extra klikbare content binnen de huidige video en is het financieel aantrekkelijker aangezen je geen videoproducent meer behoeft in te huren die een nieuwe of aanvullend gedeelte gaat filmen welke weer binnen de huidige montage (indien deze nog aanwezig is) moet worden geïntegreerd.

Wat is interactieve video
Interactieve video maakt het mogelijk om klikbare buttons toe te voegen binnen een video die vervolgens dverse publicaties oproepen zoals contactformulieren, externe links, extra video’s, een poll, een review of een online shop. Zo kan je tijdens de video de actie van je klant aansturen. Om je een beter beeld te geven van interactieve video geven we een voorbeeld. Klik op de onderstaande foto voor het tonen van een Interactieve Videopresentatie

Binnen deze video van onze opdrachtgever FirePlace Haarden in Bergen op Zoom tref je naast een Basis Video van 2:00 minuten de volgende interactieve elementen aan :

  • Rechtsboven tref je 2 cirkels aan die klikbaar zijn en leiden naar een apart menu met vragen. Klik je op een vraag dan wordt het antwoordt op de vraag direct getoond. Wanneer je dit scherm sluit kom je weer terecht in de Basis video
  • Linksboven tref je een button aan van een Online Shop. Wanneer je hier op klikt wordt binnen de video een Demo-Shop getoond met 6 artikelen die zowel kunnen worden besteld als worden afgerekend.
Ben jij van plan om te gaan werken met interactieve video’s om zo klanten aan te kunnen sturen in hun gedrag. Registreer jezelf door je Emailadres nevenstaand in te vullen. Wij nemen vervolgens vrijblijvend contact met je op om je van verder advies te voorzien.

Nieuwe Blogs

Bekijk alle Blogs...

Informatie | Advies

Informatie of vrijblijvend advies over Interactieve Videoproducties?