Video Advertising

Maak nu kennis met adverteren op YouTube!

Online videoconsumptie stijgt explosief. YouTube heeft meer dan 1 miljard gebruikers. Dat is bijna een derde van alle mensen die internet gebruiken. YouTube op mobiele apparaten bereikt meer 18-34- en 18-49-jarigen dan alle kabelnetwerken in de Verenigde Staten. Momenteel kijkt 78% van de internetgebruikers elke week online video’s. 65% Van de video gebruikers bekijken de video's gemiddeld voor meer dan ¾. Video wordt massaal gedeeld op sociale media als Facebook en LinkedIn.

Video is aantrekkelijk en met video kun je veel informatie in korte tijd laten zien. Daarnaast kun je met video emotie overbrengen. Als adverteerder kun je hier op inspelen door je bedrijf en je producten te ondersteunen met bijv. een goede bedrijfsfilm of kortere films waarin je laagdrempelig en aantrekkelijk de voordelen van je producten en/of diensten kan benadrukken. Heb je een goede video dan wil je natuurlijk ook dat deze video aan zoveel mogelijk (potentiële) klanten wordt getoond. Met adverteren op YouTube (Video Advertising) kun je snel en nog relatief goedkoop zorgen dat je video’s worden bekeken en daarna wellicht worden gedeeld via de Sociale Media.

Wat kost Video Advertising?

Verrassend weinig. Ten eerste profiteer je van het basisprincipe van Google. Dat is dat je alleen betaalt voor resultaat. Google berekent je pas iets als jouw video minimaal 30 seconden wordt bekeken of als de video helemaal wordt bekeken als de totale duur van deze video korter dan is dan 30 seconde. Wordt je video korter bekeken dan kost dit dus helemaal niets. Uiteraard hebben deze “views” die niet berekend worden wel exposure waarde!

Een view kost momenteel gemiddeld zo'n € 0,10 cent. Dat is veel minder dan een klik op een “normale” AdWords advertentie. Je kunt met een budget van een paar honderd Euro een behoorlijke exposure realiseren.
Om je een idee te geven:

  • Prominent op het internationale kanaal van Seat (auto’s) staat een merk (brand) video. Deze video staat op het moment van schrijven twee maanden op YouTube en heeft 4.000 views. Als je voor je video voor jouw bedrijf dezelfde exposure via YouTube adverteren zou willen realiseren dan zou je dat minder dan € 200,- per maand kosten.(*)
  • *(4.000 Views in 2 maanden = 2.000 views per maand. Een view kost 10 cent. Dus kosten zijn minder dan € 200,- per maand)

Hoe zorg ik ervoor mijn video's op YouTube worden bekeken?
Wij zullen de campagnes voor je opzetten. Wij zorgen ook voor een optimalisatie van de campagnes en een duidelijke rapportage van kosten en prestaties. Er zijn naast regionale targeting (je kunt bijvoorbeeld een straal rondom je vestigingsplaats kiezen) en socio demografische targeting, verschillende methoden om jouw campagnes zo in te richten dat de kans zo groot mogelijk is dat we de juiste doelgroep bereiken. Een bekende en effectieve manier om YouTube in te zetten is om e.e.a. zo in te stellen dat de video’s worden vertoond aan gebruikers die uw website eerder bezochten. Wij zullen samen met jou de best mogelijke instelling afstemmen.

Nieuwe Blogs

Bekijk alle Blogs...

Informatie | Advies

Informatie of vrijblijvend advies over Video Advertising, adverteren met je video op YouTube?