Video Marketing

Videomarketing is een modern marketingmiddel met een enorm potentieel bereik. Eigenlijk is het niet meer weg te denken uit een moderne B2B marketingmix. Naast de productie van uw uiteindelijke video ondersteunen wij u daarom graag met Video Marketing.

De realiteit toont aan dat een combinatie van beeld, tekst op scherm en geluid er voor zorgt dat informatie beter onthouden wordt. Het voordeel ten opzichte van tekst zou zelfs 400% zijn. Toch bestaan veel B2B marketing-
campagnes nog vooral uit tekst, terwijl een boodschap verpakt in een 60-seconden clip veel effectiever kan zijn.

Na Google is YouTube de grootste zoekmachine ter wereld. Op gebied van gespecialiseerde zoekmachines is YouTube zelfs de onbetwiste nummer EEN! Met een verwachting van ruim 635 miljoen bezoekers dit jaar biedt YouTube een enorm platform voor videomarketing en dus unieke kansen voor marketeers, waarbij YouTube ook steeds vaker in de B2B wordt ingezet. Bedrijven starten hun eigen YouTube kanaal en plaatsen relevante clips online om ten eerste hun bedrijf c.q. product te promoten en aan de andere kant om, door het meegeven van
VSEO ( = Video Search Engine Optimalisation), hoger in zowel YouTube als Google te komen staan.

Voordelen van Video Marketing

 • Video is snel en makkelijk.
  U kunt nu een idee krijgen en indien u het goed aanpakt kan het de volgende dag al online staan. Zo snel zult u nooit een artikel of blogpost in elkaar kunnen timmeren. Bovendien is praten voor de meeste mensen makkelijker dan schrijven.
 • Video is zeer persoonlijk.
  U kunt heel direct tegen uw potentiële klanten spreken. Zij zien wie en hoe u bent en kunnen daardoor veel beter beoordelen of u als dienstverlener bij hen past.
 • Video neemt wantrouwen weg.
  Doordat video zo persoonlijk is, komt het veel beter over dat u te vertrouwen bent. Vooral als u een dienst levert die minder standaard is en daardoor meer vertrouwen van potentiële klanten vraagt, kan dit u erg helpen.
 • Video maakt u vindbaar.
  Doordat uw video niet alleen op uw eigen website te zien zal zijn maar ook op YouTube en de overige Social Media kanalen, verhoogt u de online vindbaarheid. Houdt u hierbij in gedachten dat een video in dit kader geen professionele opname hoeft te zijn doch is dit wel wenselijk. Een snel in elkaar gemonteerde video komt vaak 'gekunsteld' bij de kijker over en zal daarbij ook haast nooit geen herhaalverkeer krijgen en juist van dit herhaalverkeer moet u het hebben!

Nieuwe Blogs

Bekijk alle Blogs...

Informatie | Advies

Informatie of vrijblijvend advies over Videomarketing?